Magyarországi offline túratérkép Androidra

A g:hu alkalmazás, mely eredetileg geocachingre és GPSGames játékok keresésére készült nem csak arra használható. Ez a rövid leírás azoknak szól, akik nem szeretnének geoládákat keresni, hanem csupán egy digitális turistatérképre van szükségük.

Turistatérkép Androidra a zsebedben

Csak egy androidos okostelefonra lesz szükséged, amiben van GPS (jó ha iránytű is) és máris egy teljes értékű turistatérkép lehet nálad, hála a turistautak.hu és az openmaps.eu lelkes közreműködőinek. A legjobb, hogy mobilinternet sem kell a használatához, tehát offline!

openmaps

Egy kis ízelítő: szintvonalak, felfestett túraútvonalak és egyéb ösvények

Ehhez nem kell mást tenned, mint letölteni a g:hu alkalmazást, majd a teljes Magyarországot lefedő térképet, valamint elvégezni egy pár beállítást. A részletes leírásokat itt találod:

Nézz körül az oldalon! A térkép és a GPS használatáról is találsz leírást, valamint a gyakori kérdéseknél is vár néhány válasz.

Ha kedvet kapsz túrázás közben a geoládákat is megkeresni, akkor már minden a rendelkezésedre fog állni. 🙂

Használata

A fenti beállítások után egyszerű és gyors. Csak elindítod a g:hu-t és belépsz a “Térkép” gombbal. Ha a telefonod meghatározta a helyes pozíciódat (ez telefonfüggő), akkor már mutatja is a helyzetedet az alkalmazás. Használd úgy, mint a papír térképedet: ha szükséged van rá elindítod! Így a telefonod sem fog gyorsan lemerülni. Vigyázz, hogy a GPS jel vétele ne menjen folyamatosan.

Ez nem navigációs program, szóval ne várj fordulóról-fordulóra történő útmutatást, de egy általad kijelölt ponthoz légvonalban tudja mutatni az irányt és a távolságot is. Kérlek nézd meg a lehetőségeket a térkép használatával kapcsolatban!

Célpontra navigálás

Navigáció légvonalban (fent egy geoláda ikonja és egy jelölő pont látható)

iránytű

Az iránytű a légvonalbeli távolságot mutatja, valamint a GPS aktuális pontosságáról is itt kapsz tájékoztatást

Kellemes kirándulást és jó utat kívánunk mindenkinek! 🙂